Vinyl 78: BJ Nilsen Focus Intensity Power

Nieuw vinyl van Benny Nilsen, uitgebracht op moving furniture records. Kreeg ‘m gisteravond. Reden om mn platenspeler weer aan te sluiten. Zette de luidsprekerboxen op mn bureau en voel nu in mijn laptop de frequenties. Mooi. Die intense focus op geluid en te horen hoe dat geluid langzaam verandert. Weet niet wat de bronnen van de geluiden zijn. Hoe hard moet je dit afspelen? Hoe harder hoe duidelijker de verschillende lagen doorkomen. ‘Hard’ strijkt het ook sneller tegen je haren in, ‘zacht’ verhoogt je concentratie. Onderzoek naar hoe je luistert, terwijl je luistert. Wat me bevalt: hoe het je dwingt om intens te luisteren.

Ah, hier is de info: ‘The five pieces presented on this record capture Nilsen during a short residency he did in the Fall of 2017 at Willem Twee Electronic Music Studio in Den Bosch, The Netherlands – five documents these are of improvised sessions using modular synthesizers, tone generators and test and measurement instruments.’

Get yr copy via bandcamp: https://movingfurniturerecords.bandcamp.com/album/focus-intensity-power

nl,vinyl | September 21, 2018 | 15:15 | Comments Off on Vinyl 78: BJ Nilsen Focus Intensity Power |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena