Kunstwegen

Op mijn fietsroutes vanuit Beerze kom ik regelmatig kunst tegen. Of ik weet dat er vlakbij kunst te zien is – buiten, in de open lucht. Veel daarvan is gerealiseerd in het kader van Kunstwegen. Om één of andere reden ben ik er niet eerder aan toegekomen om de website daarvan te bekijken: http://www.kunstwegen.org.

Een paar verrassingen. In Mariënberg – waar ik wel altijd het informatiezuiltje zie staan, maar geen werk – is een werk van Lawrence Weiner te zien. Euh, het zijn die woorden op de zijkant van het station. (Staan die er nog?)

En hè, dat houten paadje door het moeras bij Bathom, dat is een werk van Fischli & Weiss.

Dat niet zo succesvolle ronde geval aan het kanaal op weg naar Neugladenfeld is inderdaad van Olafur Eliason.

De Turf Cupola van Ann-Sofi Sidén vind ik erg goed. Alleen heb ik die nog nooit open gezien (en dus niet van binnen gezien).

Ik moest er aan denken omdat ik vandaag langs de grafheuvels bij de Spöllberg in Gölenkamp kwam, daar is een werk van Luciano Fabro: een scheepsketting rondom de heuvel.

(En dan is er natuurlijk ook nog: http://illegalevecht.org.)

art | June 24, 2018 | 23:15 | Comments Off on Kunstwegen |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena