TdF 2017 7

Was bij mn moeder op bezoek, en was de oplader van mijn laptop vergeten. Wilde geen batterijvoeding verspillen aan het downloaden van de etappe en vroeg: is er eigenlijk een samenvatting op tevee? ‘Op Sporza om tien uur geloof ik, en eerder de Avondetappe.’ Goed. Avondetappe begint. Eerste beeld: boem ‘Kittel won zijn derde sprint’. O, mooi. Dan kan de televisie na 20 seconden weer uit. Ik wist het. Ze doen het dus inderdaad. Ik heb wel eerder de Avondetappe gekeken, online, en scrollde dan uit voorzorg meteen 10 minuten ver de uitzending in, naar de samenvatting. Nou, geen probleem, ik kon meteen weer iets anders gaan doen. Erg veel zin om nog naar de laatste 10 kilometer te kijken had ik niet meer. Die laatste 300 meter die ze na de mededeling ‘Kittel wint zijn derde’ toonde was genoeg: fantastisch wel hoe Boasson Hagen daar op kop trekt en dus eigenlijk ook wint (6 millimeter telt toch echt niet – zoveel zou hij hebben achtergelegen op Kittel. Hoe breed is die aankomsstreep eigenlijk?)

Het enige dat ik niet begrijp: als televisieprogramma wil je toch dat je kijkers blijven plakken? Mij jagen ze al binnen 20 seconden weg. 20 seconden!

De televisie is al jaren geleden uit mijn wereld verdwenen.

TdF | July 8, 2017 | 13:55 | Comments Off on TdF 2017 7 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena