0623-0625

0623 / 122 / 4.30
Lelystad – Beerze met wat toeristische omweggetjes. 122 kilometer met begrensde trapondersteuning. Trapondersteuning: windkracht 6 op de IJsselmeerdijk pal in de rug. Begrenzing: ik was op de doortrapper, 46×17 en kilometers lang zo snel tollen is vermoeiend, niet vol te houden. Prachtige tocht, begon met zon, later meer bewolking. Heel rustig overal – ik kwam hoegenaamd niemand tegen. Op de IJsselmeerdijk was ik alleen. In de Noordoostpolder zijn de kleine wegen ook verlaten. Ommetje via Nagele en over Schokland – mooier dan ik had verwacht. Dan via Kraggenbrug naar Vollenhove. Het Zwarte Water. Van Zwartsluis via Rouveen naar boswachterij Staphorst, dan het Reestdal, Balkbrug en via het Arriërveld naar de camping. De wind is gaan liggen. De vogels fluiten. Langzaam wordt het donker. (Ik arriveerde om half negen).


0624 / 130 / 5.10

Rondje Twents – Duits – Drentsegrensland. Getekende route klopt niet helemaal. Of helemaal niet. Strava laat me niet over al die zandwegen rijden en ik weet niet precies welke het waren. 120 volgens deze route, tel er maar 10 bij op voor die zandwegen. Wegrijden bij regen. Weer. Onderweg nog een paar keer miezer en 1 korte bui. Ongeveer even veel keer even zon. 20 graden, zuidwestenwind. Ik wilde eerst naar De Haandrik, maar verleg al voorbij Hardenberg de route over Ter Velde en besluit om langs de andere kant van de Vecht te rijden en niet naar het kanaal Coevorden-Picardië door te steken. Dat ik toch niet via Coevorden rij besloot ik al eerder. Emlichheim, Hoogstede. Dan is Twist maar 10 kilometer. Twist: daar wil ik al lang eens heen fietsen. In het Bargerveen/Bourtanger Moor. Eerste stukje is mooi maar dan blijf ik maar doorrijden langs een saaie provinciale weg, tussen de huizen. Geen mooie huizen. Het centrum van Twist is niks. En het duurt ook daarna nog tot bijna mn lekke band voor ik weer in mooi veengebied rij. Tot ik in ‘the middle of nowhere’ – nl. op een stenige onverharde weg in het veengebied bij Adorf – lek rij. Geen probleem: nieuw binnenbandje erin en klaar. Maar nu heb ik geen reservebandje meer, de winkels in Duitsland zijn op zaterdagmiddag dicht. Ik besluit de lekke band te plakken en hoewel het gat (stootlek) vast groot moet zijn, kan ik het niet vinden. Ik wil daarna niet meer onverhard rijden en besluit dus grotendeels over de fietspaden langs de provinciale wegen terug te rijden. Veel minder mooi. Wel snel. Daarbij maak ik in het aardoliegebied meteen een fout. Ik wil via Esche – dat is nog 6 kilometer. En Veldhausen is nog 4. Dan is Veldhausen – Neuenhausen – Uelsen beter, denk ik. Later op de kaart zie ik dat ik gewoon toch Esche – Itterbeeck of Esche – Wielen had moeten rijden – dat was ook het gebied waar ik nog eens keer wilde rijden. Aan de andere kant: de hele provinciale weg door het bos van Uelsen naar de afslag Balderhaar ligt in de luwte. Weinig last van tegenwind.

0625 / 26 / 1.10
Toetje van het ontdekkingsrondje Nederland en de Duits-Drents-Twentse grensstreek: langs het kanaal De Haandrik naar Almelo. Grijzig weer, 20 graden en soms wat miezer.

cycling,nl | June 26, 2017 | 16:23 | Comments Off on 0623-0625 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena