Arno Schmidt: Dialoge

Vanmiddag las ik – in de volle zomerse zon – Schmidt’s laatste ‘dialoog’, een gesprek over Spindler (Der Vogelhändler von Imst. Gespräch über Carl Spindler, sowie die Historie im Roman), tussen alter ego van Schmidt, (met naast ‘m een kartonnen doos met t volledig oeuvre van Carl Spindler) een oudere handelaar/zakenman, diens jongere vrouw, met tussen– en tegenwerpsels van 2 ongewassen jongeren/hippies. Op een camping, in de verzengende zon, ca. 1971. Natuurlijk, alleen voer voor wie zich interesseert voor Schmidt’s tegendraadse literatuuropvattingen, en vaak erg grappig. Ik heb een zwak voor die Dialoge en Funk=essays. Heb ze nu allemaal gelezen (ik bedoel die zijn opgenomen in de 2e Bargfelder Kassette – o.k. – Das Zweite Programm maar half (niet zo geslaagd) – en nog eentje over Karl May overgeslagen, en trouwens ook niet allemaal even studieus). Zum Vergnügen.

S09---BA-Studien-u-Vorz

Neeneenee, niet mijn foto – ik bezit alleen de Studienausgabe (die op de voorgrond).

de,leesvoer,nl,uitgelezen | March 9, 2014 | 22:40 | Comments Off on Arno Schmidt: Dialoge |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena