Jacq Vogelaar (1944 – 2013)

Hoe oud we worden. Open browser, klik, Jacq Vogelaar overleden.

Ik herinner me een avond bij Perdu, het zal 1990 of 1991 zijn geweest. We bleven lang zitten en dronken bier en praatten over literatuur. Jacq Vogelaar bleef ook. Hij ging om een uur of vier weg, en belde om half vijf weer aan omdat hij zijn tas vergeten was. Hij was jonger dan ik nu ben, en was toen al twintig jaar lang een belangrijke stem – een positie – in de Nederlandse literatuur. Iemand die 2 generaties eerder al actief was – zo voelde het voor iemand van 24. (Vogelaar debuteerde toen ik nog niet geboren was). Hij is 69 geworden, en lijkt zelfs op de foto’s waarop zijn haar grijs is, nog altijd jong. Ik denk dat ik alleen op die avond misschien een paar zinnen met hem gewisseld heb, zijn teksten en zijn literatuuropvatting zijn altijd een inspiratiebron geweest.

Lees zijn werk – zijn essays (Terugschrijven), zijn experimentele romans, Raadsels van het rund, De dood als meisje van acht, Je zit niet alleen in je vel.

tijdschriftterras.nl/m-jacq-vogelaar/

writing | December 14, 2013 | 13:51 | Comments Off on Jacq Vogelaar (1944 – 2013) |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena