Teju Cole: Open stad

De Nederlandse vertaling van Cole’s Open City (2012). Ok – ik heb ‘m moeiteloos in 3 ‘zittingen’ uitgelezen; ok – hij heeft een ‘stem’; en ok – deze recensie in the New Yorker geeft behoorlijk goed aan waarom het een goed boek is: http://www.newyorker.com/arts/enz…, en ik ben het met de meeste punten wel eens, en toch ergerde ik me aan de cliché’s en een bepaald soort, tja, afstandelijkheid? Maar goed, als het boek inderdaad een mix is van Sebald, Coetzee, Joseph O’Neill en Zadie Smith, dan zijn daarmee drie schrijvers genoemd waar ik ook heel weinig op heb, en een waarvan ik niet genoeg heb gelezen om een mening te hebben. Ben wel heel benieuwd naar het boek over Lagos waaraan hij nu werkt.

leesvoer,nl,uitgelezen | September 26, 2012 | 22:38 | Comments Off on Teju Cole: Open stad |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena