Friedrich Kittler 1943 – 2011

Eervorige week, tijdens Kontraste, kwam zijn werk meermaals ter sprake in gesprekken met Douglas Kahn en Jan-Peter Sonntag. En ik kreeg zin me er weer in te verdiepen, zelfs om zijn laatste boeken te lezen (die over de Grieken, de muzen en de wiskunde).

Een paar dagen geleden is hij overleden: Friedrich Kittler. Ik heb hem nooit horen spreken, nooit ontmoet, wel gelezen en les gegeven over zijn mediatheorie. Prachtig woord: Aufschreibesysteme – in het Engels vertaald als discourse networks. En hij was Pynchon-fan.

Mooi stuk van Jussi Parikka over Kittler: jussiparikka.net/2011/10/18/friedrich-kittler-1943-2011/.

nl,reading matter,research | October 23, 2011 | 22:05 | Comments Off on Friedrich Kittler 1943 – 2011 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena