Hoe de markt werkt

“Iedere productenmarkt — zo leerde mij eens de directeur Environmental Development van Sony Europa — iedere goederenmarkt floreert op tweederangs producten. Volumevergroting, transactiesnelheid verhoging en winstmaximalisatie versterken elkaar daarin. Geen enkele zogenoemd vrije markt beloont excellentie, exclusiviteit, kwaliteit. Geen enkel door marktmechanismen gedreven ondernemerschap vernieuwt of optimaliseert zijn product. Het vent ze uit tot de vraag inzakt, verramsjt de restpartij en gooit een nieuw bijna waardeloos product in de aanbieding. Zo werkt de markt. Dus zo moet van deze regering de kunst aan zijn omzet komen.”

Jouke Kleerebezem op http://joukekleerebezem.com/kunstverdientbeter/cultureelkapitaal2.html

art,nl | June 27, 2011 | 10:50 | Comments Off on Hoe de markt werkt |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena