Kunst is voor iedereen

(… die de zintuigen open wil zetten). Vanochtend aan het ontbijt, ik gaf R. te eten en M, de driejarige dochter van de buren was er ook met ratel, trommel en sambaballen. Toen ze een tijdje lang enthousiast ‘broembroem’ geluiden had gemaakt, zei ik: “zullen we naar “broembroem”-muziek luisteren? Ik zetten Juan Parra Cancino’s Tellura op, het eerste stuk van de CD met Nederlandse elektronische muziek. Ze vond het prachtig – ging steeds weer dicht bij de luidspreker staan, ze wilde het boekje bij de CD zien, luisterde aandachtig, reageerde op de uitbarstingen in de muziek – en R. deed dat in haar kinderstoel ook.

Zie je wel, denk ik dan, dit is muziek die op een heel directe manier aanspreekt. (Zo ervaar ik het ook).

http://juanparrac.bandcamp.com/track/tellura

Zegt ze als het stuk van Gert-jan Prins is begonnen: “Dit is rare muziek!!!”

art,music,nl | June 16, 2011 | 11:12 | Comments Off on Kunst is voor iedereen |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena