vakantieritjes

0508 / 1.35

Rustdag op de camping van Savigny vlak bij Beaune. Mooie omgeving, prachtig weer (zon, 24 graden), middelgebergte, zo to 700 meter, uitstekend fietsgebied. Ochtendrondje, terwijl R. slaapt.

Savigny les Beaune – Bouilland (weg afgesloten) – Crepey – Pont d’Ouche – Bligny sur Ouche – Clavoillon – Savigny

0514 / 76 / 3.30

Ik had heel veel geluk en pech. Rondje vanuit Cassis. Warm zomerweer. Zon en onbewolkt. Vroeg weggereden (half 8). Overal waar ik passeerde hingen borden dat de weg afgesloten zou zijn, zo vanaf 10 uur. Er hingen linten en de eerste toeschouwers verzamelden zich. Richting de Col d’Ange (afdaling) werd ik nog doorgelaten. Doel van mijn rit was de Col D’Espigoulier. Die kwam ik niet op: “Course d’automobile”. Dan maar de Col de Ginestre gedaan, ook aardig. De route de crête over de kliffen is prachtig, maar verder vind ik de kuststreek te druk (zelfs in mei), en het is niet mijn landschap. Lekker gereden, dat wel.

Cassis – Route de crête – Le Ciotat – Ceyreste – Grand Caunet – Col d’Ange – Gemenos – ri Espigoulier – Gemenos – Aubagne – Roquefort – Cassis – Ginestre – Cassis

0517 / 42 / 1.40

Rondje Camargue – met een 3x een stukje een weg inrijden en terug (geen rondjes van te maken – en ik had maar een goeie anderhalf uur). Landschap is Nederlands, dat wil zeggen zoals Nederland eruit zou zien mocht er geen bebouwing zijn. Moeras en riet. Paarden in plaats van koeien. Aardig voor een keer, de zee is er erg mooi (maar, zoals zovelen, gevlucht voor de muggen en midges). Over de dijken kun je fietsen, maar alleen met de mountainbike: onverhard, rul zand.

Camping – La Sauvageonne – Mas Astouin – Sylvereal – 3x v.v. – Pioch Badet – Stes. Marie de la Mer – camping

0520 / 45 / 2.00

Een dag in Quezac, vlak bij de gorges du Tarn – waar het in mei nog rustig is –. Voor we verder reden twee uurtjes fietsen (10 – 12). Dit rondje had ik natuurlijk andersom moeten rijden, maar dat wist ik bij wegrijden niet (ik was oorspronkelijk van plan de Montmirat over de grote weg af te dalen). Zomerweer, zon, vrijwel onbewolkt en zowaar, bovenop het plateau drie druppels regen. Langs de Briançon is erg mooi.

Quezac РCausse de Sauveterre РCol de Montmirat РLes Bondons (na even verder over de D35 te zijn gereden, om te kijken) РCocur̬s РIspagnac РQuezac

0521 / 64 / 2.40

Eerste ritje vanuit Ferrières sur Sichon (of exact: vanuit Bois Blanc, met elke keer een stukje flink klimmen over een halfverharde weg als uitsmijter om ‘thuis’ te komen). Montagne Bourbonnais: uitstekend fietsgebied, zeker wanneer je van bos houdt (zoals ik). Veel kleine wegen, zo goed als geen verkeer, fijne klims. Prachtig zomerweer, onbewolkt, 25 graden. Ik had beloofd 2 uur weg te blijven, wist dat dit rondje te lang was en reed daarom ‘best hard’.

Ferri̬res РLa Guillerme РCol de la Plantade РPaladuc РArconsat РCol de la Charme РSt. Priest la Prugne РCol de Beaulouis РFerri̬res

0522 / 68 / 3.13

Weer schitterend zomerweer. Onbewolkt, 25 graden, maar wel een frisse en harde noordenwind. Richting de Monts de Madeleine. Veel langzamer gereden en veel om me heen en op de kaart gekeken. Natuurlijk had ik toch helemaal naar beneden moeten rijden om bijvoorbeeld de Col de la Rivière Noire vanaf de voet te rijden (in plaats van in de afdaling). Mooi gebied. De Loge des Gardes staat op de 100-collenlijst.

Ferri̬res РCol de Beaulouis Рle Vernois РLaprugne РLa Loge des Gardes РVerrerie РSt. Nicolas des Biefs Рla Chabanne РMayet le Montagne РFerri̬res

0525 / 32 / 1.39

‘s Ochtends vroeg. 8 uur weg, kwart voor 10 terug. Col de la Plantade van de westkant (de mooiste kant). In de zon al lekker warm. Plus v.v. Bois Blanc – Ferrières om croissants te halen.

Ferri̬res РLachaux РPhilibin РCol de la Plantade РFerri̬res



0526 / 102 / 4.52 / 63

(Topsnelheid ‘ns vermelden, het was boven de 60; alle afdalingen in dit gebied zijn meetrapafdaling, als je wilt kun je hard rijden). (Ook in de klims, allemaal lopers, met fiks doortrappen lijkt het soms bijna vlak – als je je goed voelt). Laatste fietsdag. Zon, wat wolken. Ik treuzelde veel in het begin, reed toen onverhard naar de Puy Montoncel vanaf de Col de Charme, de Col de St. Thomas is verrassend lastig, het ging zelfs even regenen, keek te vaak op de kaart en moest toen het tochtje inkorten (geen Col de Pertuis). Saai stuk bij St. Remy. Col de la Plantade van de zuidkant is zowat vlak, ik kon 40 x 21 blijven rijden. Had graag nog wat aan de westkant gereden, maar goed.

Ferri̬res РLa Guillerme РLavoine РCol de la Charme РPuy Montoncel v.v. РArconsat РCol de St. Thomas v.v. РCol des Sagnes РViscomtat РCol de Frissonet (in afdaling) РMonnerie РSt. Remy РPaladuc РCol de la Plantade РFerri̬res

cycling,nl | June 2, 2011 | 18:35 | Comments Off on vakantieritjes |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena