0423 / Ronde van Noord-Holland

Had me ingeschreven voor de Ronde van Noord-Holland, de 110 kilometer (met het stuk van huis naar Oostzaan en terug werden dat er 144). Schitterend zomerweer, zon, oostenwind, temperatuur stijgend naar 26 graden. Soms te warm en dat terwijl het nog maar april is. Het eerste stuk was wel ontzettend druk – op een bepaald moment reden we in een peloton van zo’n 100 man over het fietspad. Dan ben je alleen bezig met in de groep rijden. Later viel het meer uit elkaar. Voorbij Alkmaar forceerde ik me een beetje door bij te blijven bij een groepje dat eigenlijk net heel even te hard voor mij reed. Ik hield het makkelijk bij, maar met nog 80 kilometer voor de boeg was het geen goed idee. Fraaie bollenvelden, lekker fietsen – maar het blijft jammer (hoewel begrijpelijk) dat de Ronde niet altijd over de allermooiste wegen voert (en dan bedoel ik: door de duinen). Om 13.45 uur weer thuis. (Om 7:45 van huis weggereden). 144 kilometer in 5.20.

Marcusstraat – Schellingwoude – Nieuwendammerdijk – Twiske – Oostzaan – De Haal – Zaandijk – Assendelft – Heemskerk – Castricum – Limmen – Egmond Binnen – Egmond a/d/ Hoef – Alkmaar -ri. Bergen – Alkmaar – Otterleek – Rustenburg – Wogmeer – Zuidermeer -Bobeldijk – Berkhout -Avenhorn – Middenbeemster – Noord-Hollandskanaal – Purmerend – Purmerland – Den Ilp – Twiske – Oostzaan – Kadoelen – pont – CS – Marcusstraat

Eigen kaartje in de maak, voor nu even deze:

cycling,nl | April 23, 2011 | 15:43 | Comments Off on 0423 / Ronde van Noord-Holland |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena