Vinyl 16: John Coltrane with the Red Garland trio

Terug naar vinyl. Deze LP is beter bekend als Traneing In, naar het eerste stuk waarin het trio van Red Garland eerst minutenlang sfeer maakt voor ‘Trane eindelijk invalt om te soleren. Eén van de Prestige albums van Coltrane uit 1957, vaak gedraaid en deze zal ik nog vaak draaien. Met Paul Chambers, bassist met prachtige toon, die schitterend kon soleren en bij Miles Davis wel eens Coltrane – die daar echt los ging – bijna (?) overtroefde. Ik heb overigens een Amerikaanse dubbel-LP heruitgave (met Soultrane), zonder de ‘originele’ cover.

music,nl,vinyl | February 17, 2011 | 15:59 | Comments Off on Vinyl 16: John Coltrane with the Red Garland trio |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena