Paul Howard: Sex, Lies and Handlebar tape

Boeken over wielrennen lees ik zoals anderen (vroeger) detectives. Deze kreeg ik met kerst – ik wilde al een tijdje een boek over Anquetil lezen. Paul Howard’s Sex, Lies and Handlebar tape. The Remarkable Life of Jacques Anquetil, the first five-times winner of the Tour de France (2008) is goed gedocumenteerd en behoorlijk gebalanceerd wat Anquetil’s privéleven betreft. In dat privéleven ben ik niet zo geïnteresseerd, en, hoe evenwichtig deze biografie ook is, de beschrijvingen van de wedstrijden zijn wat vlak, ik miste langere analyses van zijn overwinningen en nederlagen, en had graag iets meer context gekregen over het wielrennen in de jaren 1950 – 1969…

http://www.cyclingnews.com/features/love-for-bicycling-and-women

Misschien moet ik Richard Yates’ Master Jacques lezen: http://www.mousehold-press.co.uk/detail_master_jacques.html.

leesvoer,nl | January 12, 2011 | 23:36 | Comments Off on Paul Howard: Sex, Lies and Handlebar tape |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena