1230 / 1231 / 1101

Drie onverwachte ritjes op drie verschillende geleende mountainbikes – alledrie te klein voor mij – en drie ritjes waar ik ongeloofelijk van genoot. Ik hou van fietsen.

1230 / Lucan
Op de mountainbike van Eoin. Rustig grijs winterweer. Toerde wat rond Lucan. Eerst door Catherine’s Park (erg mooi), dan door Leixlip, een stukje langs het kanaal (onverhard), terug naar Leixlip en het park, een rondje richting Clonee, Tinker’s Hill af (en op en af), dan langs de Liffey en terug. Het was vakantie, bijna geen verkeer op de weg. Meestal zijn de wegen rond Lucan een crime vanwege het drukke autoverkeer. De ‘strawberry road’ (Lower Lucan Road) is dan ronduit gevaarlijk. Ik had daar nog nooit gereden en was verrast hoe mooi de Liffey valley is, zo vlak bij Dublin, zonder autoverkeer. (En tweehonderd meter verwijderd van de lelijke wegen langs de lelijkste stukken Ierland). Reed tot in Phoenix Park, daar omgekeerd vanwege de tijd.

Lucan Heights – Lucan – Catherine’s Park – Leixlip – Grand Canal – Leixlip – Catherine’s Park – ri. Clonee – Tinker’s Hill v.v. – Liffey – Phoenix Park – Liffey – Lucan – Lucan Heigts

1231 / Howth Head
Op de mountainbike van JJ. Hij reed op zijn racefiets, kruissnelheid ‘rustig aan’ 30 km/u. Grijs, rustig winterweer. Heerlijk om 2010 af te sluiten met een rondje Howth Head, een klassieker, met op de terugweg de steile klim ‘Cyclist Hill’. (En een kilometer voor het einde: lekke band).

Clontarf – Howth Head – Howth – Cyclist Hill – Sutton beach – Clontarf

0101 / Celbridge – Donadea Forest Park v.v.
Op de mountainbike van Paul H. Een nieuwjaarsritje, onverwacht. Grijs, rustig winterweer, (kouder dan de vorige dagen), een heel klein beetje blauwe lucht en een Ierse bui. Ik reed verrassend ver – verrassend omdat het zadel zo laag was dat ik meestal staand fietste. Ik begon in Castletown, een mooi park. Hier en daar reed ik eens een zijweg in. De weg van Celbridge naar Donadea Forest Park is rustig, en maakt een uitstekende fietsroute door het ‘platteland’ van Killdare.

Celbridge – Castletown – Donadea Forest Park – Celbridge

cycling,nl | January 6, 2011 | 0:38 | Comments Off on 1230 / 1231 / 1101 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena