018 / 0208 / 2.30

Toen ik even na één uur wegreed kwam ik beneden bij de lift Hermann (buurjongen van 7) tegen. Hij zei: “Ik zou niet gaan fietsen hoor, wij komen net door de hagel.”. Zei ik: “Nou, ik heb net heel goed naar de weerberichten gekeken en als ik die kant op ga, en dan een rondje van 2 uurtjes maak, dan blijf ik droog.” Even na half vier kwam ik terug, kleddernat. Bij de deur zat Hermann. Zei ik: “Nou, jij had gelijk hoor!”

Zuidwestenwind. Buienkans, met natte sneeuw; maar de hele ochtend had de zon geschenen. Koud. Net na de eerste bui op weg, en achter de bui aan richting oosten. Voorbij Muiderberg reed ik even de natte sneeuw in en stuurde richting zuiden. Boven Weesp hing een bui. Ik dacht: ik rij nog een stukje verder richting zuiden en dan als de bui overgetrokken is weer naar Amsterdam. Ik nam de ‘verkeerde’ kant van de Vecht, lekker in de zon. Ik nam niet het pontje tussen Nederhorst en Nigtevegt. Ik neem nooit pontjes. Het had er juist gehageld en gesneeuwd: ik reed door een flinke laag half bevroren nattigheid. Voorbij Nederhorst begon het zwaar te sneeuwen. Geen keuze, gewoon doortrappen naar Vreeland. Het hield niet op. Even leek het op te klaren. Toch niet. Natte sneeuw tot Amsterdam. Vies. Koud. Ik was doornat. Maar ik kon wel goed blijven doortrappen en was thuis voor ik verkleumd was. Een uur door de nattigheid bij 2 graden. Toch liever niet.

Marcusstraat – Ringdijk – Diemerpark – Muiden – Muiderberg – tussen snelweg en spoor – Hakkelaarsbrug – Naardermeer – De Horn – Nederhorst – Vreeland – kanaal – Nigtevegt- kanaal – Driemond – Gaasp – Diemen – Weespertrekvaart – Marcusstraat

cycling,nl | February 8, 2009 | 18:32 | Comments Off on 018 / 0208 / 2.30 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena