Ongeveer 120 / 5.00 / om IJ en Noordzeekanaal

Keer op keer verkeerd rijden in je eigen stad, zelfs de weg en het noorden kwijtraken – als ik denk richting Zaanstad te rijden, zie ik de Silo rechts van me aan de overkant van het IJ. Nou ja. Achteraf begrijp ik wel wat er mis ging: ik dacht al in Oostzaan te zijn maar ik was in Oostzanerwerf… Ik rij daar nu eenmaal bijna nooit. Juist omdat er er bijna nooit rij, reed ik eens die kant uit: Zaanstad, Nauerna, Beverwijk en eens (ook voor het eerst pas…) over de sluizen bij IJmuiden. Geen idee hoeveel kilometer ik nu heb afgelegd, 120?

Raar weer. Bewolkt, de wind soms westelijk, soms oostelijk. Als de zon doorbrak liep de temperatuur snel op, werd het broeierig warm, in IJmuiden was het 16 graden. Lekker gereden, want altijd fijn om ergens te rijden waar je de weg niet al exact kent.

Marcusstraat – Ringdijk – IJburg – Zwarte Gouw – Noordhollands kanaal – Kadoelen – Tuindorp Oostzaan (rondjes) – Hembrug – Zaanstad – Nauerna – Buitenhuizen – Beverwijk – Velsen – sluizen – IJmuiden – Driehuis – kanaal – Ruigoord – Brettenzone – Sloterplas – Rembrandtpark – Vondelpark – Marcusstraat

cycling,nl | June 1, 2008 | 23:21 | Comments (2) |

2 Comments

  1. Wow, mooi stukje … ik zag je laatst nog bij het stoplicht vlak bij Amstel. Je had er zin in zag ik :-)

    comment by Peet | 3 June 2008 | 14:58 |
  2. Ah, wat wil je: nieuwe fiets! Dat geeft nog meer zin :-)

    comment by Arie Altena | 4 June 2008 | 13:09 |

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena