De Kladbewaarders

Net uitgelezen: Dirk van Hulle’s De Kladbewaarders. Prachtboek over tekstgenese – het ontstaan van literaire teksten, gereconstrueerd vanuit onderzoek van manuscripten, drukgeschiedenis et cetera. Niet alleen een uitstekende inleiding op tekstgenetica en een duidelijke positionering van dit type onderzoek, maar ook nog eens een stel essays die vanuit zulk onderzoek iets zinnigs melden over de literaire teksten in kwestie, en die je meteen doen verlangen zelf de besproken teksten (weer) ter hand te nemen en onmiddellijk te (her)lezen: Finnegans Wake en Ulysses natuurlijk, maar ook ‘alles’ van Beckett, Proust’s Recherche, Thomas Mann’s Doktor Faustus.

Ah, gewoon een superboek!

(… dit is een blog, geen recensierubriek).

Bestel hier: http://www.vantilt.nl/detboek.aspx?Boek_ID=150.

free publicity,nl,reading matter,research,ubiscribe,writing | May 5, 2008 | 21:47 | Comments Off on De Kladbewaarders |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena