76,5 / 3.09

Dinsdagmiddag. Na een zonnige ochtend volgde regen en onweer. De buienradar vertelde dat de buiten allemaal richting oosten verdwenen – als ik maar westelijk van Amsterdam bleef zou ik in de zon fietsen. Dat was ook zo. (Bij Leimuiden koos ik wel voor een noordelijke koers, langs de Ringvaart, omdat er verderop buien hingen).

Soms heb je zin om eens de wegen op te zoeken die je jaren hebt vermeden. Zoals de rechte wegen door de Haarlemmermeerpolder (nu best te harden omdat de aardappels bloeien en het koren op het veld staat). Een heleboel van die wegen zijn ‘verdwenen’ (ik reed vroeger wel eens over de IJweg, die loopt nu dood), vervelend vanwege de nieuwbouw (het hele midden van de polder is inmiddels volgebouwd), en de Bennebroekerweg tijdelijk afgesloten. Maar de Kromme Spieringweg naar Vijfhuizen is weer best mooi. Zo maakte ik een rondje (nou: vierkantje) Haarlemmermeerpolder – zocht wegen op waar ik bijna nooit ben geweest, en ontdekte dat je best een mooi vierkantje kunt maken. De truuk is: hoe vermijd je de enorm uitgestrekte nieuwbouw en de snelwegen, en hoe pas je de aardige fietspaadjes (waarvan er een paar zijn) in de route in.

(De ‘aanvoerroute’ door Amsterdam-zuid was geen goed idee trouwens, veel te veel stoplichten en omleidingen).

En eindelijk een kaartje. (Ik heb zo’n goedkope scanner gekocht).

Marcusstraat – Zuid – RAI – VU – Oeverlanden – Badhoevedorp – Lijnden – Boesingheliede – Vijfhuizen – Spieringweg – Zwaanshoek – Beinsdorp – Lisserbroek – Lisserweg – Weteringbrug – Burgerveen – Rijsenhout – Fort – Amstelveensebrug – Amsterdamse Bos – Kalfjeslaan – Amstel – Marcusstraat

cycling,nl | July 10, 2007 | 23:24 | comments (1) |

1 Comment

  1. Misschien is de nieuwe ‘My Maps/Mijn Kaarten’ functionaliteit van Google Maps wat voor je? Je kunt daar zelf routes e.d. intekenen.

    comment by Jan Misker | 13 July 2007 | 14:06 |

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena