42,5 / 1.45

Nu ben ik echt terug: een rondje Rondehoep op zaterdagmiddag. Schitterend weer, felle zon – zo warm dat het mogelijk was om op het terras van De IJsbreker een koffie te drinken zonder het koud te krijgen. Lastig noordwestenwindje bij 12 graden. 15.30 – 17.15. Waar ben ik meer thuis dan in dat rondje? Hoe vaak heb ik er al gereden? Honderden keren. Driehonderd?

En vreemd om nu pas vast te stellen dat de aanrijroute Leidseplein – Hobbemakade – Apollohal – Beatrixpark echt een stuk korter is dan het door mij altijd gereden Leidseplein – Weteringcircuit – Amstel. Die route was altijd ‘straightforward’ en duidelijk. Maar door de hopeloze afstelling – in beide richtingen – van de stoplichten tussen Weteringcircuit en Frederiksplein plus de volstrekt idiote en levensgevaarlijke verkeerssituatie op het Weteringcircuit zelf, is de aanrijroute over de Hobbemakade nu een stuk prettiger, al krijg je dan een “raar verkeersmoment” als je bij de Apollohal naar linksaf gaat. Ach ja.

Frederik Hendrikstraat – Leidseplein – Hobbemakade – Beatrixpark – Amstel (west) – Ouderkerk – Rondehoep – Ouderkerk – Amstel (oost) – Weteringcircuit – Frederik Hendrikstraat

cycling,nl | February 5, 2007 | 0:54 | Comments Off on 42,5 / 1.45 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena