138 / 5.56

Om zeven uur opgestaan, om acht uur weggereden. Weersverwachting: warm, benauwd, in de loop van de middag bewolkt en een kans op buien en onweer. Plan: rondje naar Les Cahottes, wellicht wat verder (met in het achterhoofd de hoop dat het weer het zal toelaten om tot bij Huy te rijden. Weinig kans). Om half negen is het bewolkt. Om tien uur begint het te regenen. Ik ben dan juist Les Cahottes opgereden. In de richting van Huy zit het dicht en onweert het licht. Ik besluit dan maar richting noorden te rijden. Vanaf tien uur rij ik vrijwel onafgebroken in de buien, soms hoost het behoorlijk (op weg naar Donceel), soms zijn het sputters. Geen zon te zien. Het is niet koud. Eigenlijk is het heel lekker, die regen. (Al ben ik blij dat ik wel mn regenjack heb meegenomen). Als ik tegen drie uur Kanne binnenrijdt, is toch zon glorieus doorgebroken. (Het heeft daar een uurtje geregend). Het is onmiddellijk warm en benauwd. Om vier uur kan ik me niet voorstellen dat ik diezelfde dag meer dan vier uur in de regen heb gereden.

Omdat ik vanaf Limont geen duidelijk plan heb over een te volgen route, stap ik erg vaak (te vaak) af om op de kaart te kijken, rij verkeerd, keer om, soms volg ik de op de weg geschilderde pijlen (vooral fw en jjc), afgewisseld met de ‘fietsrouteknooppuntborden’. Dat pakt soms goed uit, soms rij ik rare ‘lusjes’.

Kanne – Eben – Wonck – Bassenge – Houtain St Simeon – Fexhe – Juprelle – Xhendremael – Hougnol – Fooz – Foroux-Goreux – Velroux – Lexhy – Awirs – Les Cahottes – Lexhy – Haneffe – Donceel – Limont – Remicourt – Granville – Oreye – Horpmaal – Gutschoven – Voort – Borgloon – Kerniel – Groot Loon – Heks – Vechmaal – Lauw – Herstappe – Rutten – (langs de Heksenbeek, mooi) – Diets-Heur – Nerem – Mal – (fietspad door het natuurgebied = verkeerde richting) – Mal – Sluizen – Glons – Boirs – Roclenge – Bassenge – Wonck – Eben – Kanne

cycling,nl | July 22, 2006 | 19:19 | Comments Off on 138 / 5.56 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena