131,5 / 5.24

Werk-ethos: dat ik de neiging heb om me te verontschuldigen dat ik een dag vrijaf neem voor een lange fietstocht — zeker in een omgeving als de Jan van Eyck en met vrienden die al hun tijd in het atelier lijken door te brengen. Ik nam vrijaf, zei verontschuldigend dat ik tot 1 uur ‘s nachts had doorgewerkt (werk afgemaakt, zodat ik zou kunnen fietsen). Ik kon pas om 8 uur ‘s avonds weer echt door met werk (wachten op het doorskypen van correcties).

Hoogzomer. Felle zon, geen wolkje in de hemel. 26 graden. Weinig wind (juist een beetje voor de afkoeling). 11.00 – 17.00. Besloot richting Aken en dan naar het Hertogenwoud te rijden (het rondje La Redoute moet nog even wachten). Tussen Aken en Raeren ken ik de namen en de ligging van de dorpen niet, ik moest vaak op de kaart kijken. In het Hertogenwoud volgde ik deels de fietsknooppunten: genieten. (Sinds ik hier voor het eerst kwam, een jaar of 12 geleden, hou ik van dit landschap, dit bos). Vanaf Eupen de grote molen erop gegooid en met wind in de rug langs de grote, drukke weg geraasd, om snel terug te zijn.

Kanne – Lanaye – Moelingen – St. Martensvoeren – De Plank – Teuven – Opsinnich – Sippenaeken – Gemmenich – Drielandenpunt – ra. bos in – ra. dalen (onverhard) – Chappelle – Kelmis – Hergenrath – Astenet – Walhorn – Neudorf / Raeren – ri. Hydro aluminium – Vennkreuz – Steinley Venn – Stausee Eupen – Eupen – (46 – ri. 28 – 52 – 53 – 54 – 55 – 41 – 40) – Welkenraedt – Henri-Chapelle – Veursbos – St. Martensvoeren – Moelingen – Lanaye – Kanne.

Daarna tot kwart voor vier ‘s ochtends gewerkt.

cycling,nl | May 12, 2006 | 20:33 | Comments Off on 131,5 / 5.24 |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena