54 / 2.14 Wielrennen kijken

Vieze regen ‘s ochtends. Om kwart voor tien naar de start van de Amstel Gold Race kijken. Het werd droog. Even na twee uur dan op de racefiets gestapt (de video aangezet). De koers voorbij zien komen bij Mheer; dan richting Inger. Vanaf Banholt zag ik voor me een renner van Liquigas rijden. Het was Albasini die na zijn lange vlucht linksaf was geslagen, richting ‘hotel’. Mijn route was niet helemaal logisch, (ik bleef achter Albasini aanrijden), maar ik kwam wel op de plek terecht waar ik wilde staan: zo’n 8 kilometer voor de finish, net na de Keutenberg, juist voorbij Ingber. Je ziet daar de renners van verre over het plateau aankomen. Ik zag Schleck ontzettend hard doortrekken, hij was daar al duidelijk de winnaar. Achter hem lag alles uit elkaar. Viel me op hoe enorm hard ook de hopeloze verliezers nog doorramden. Dan via Margraten en Maastricht terug naar Kanne. Video kijken. Toch een wat vreemde manier om de Pasen door te brengen.

(Op weg naar de start luidden de kerkklokken. Even later loop ik tussen de mensenmassa’s en de bussen vol reclames, middenin de ‘mis van het wielrennen’ (zondag is voor sport). Het mag zo zijn dat ook de wielrenkalender ritme verleent aan het jaar, dat de voorjaarsklassiekers een vieren van de lente zijn, maar toch…)

Kanne – Lanaye – Moelingen – Mesch – Moerland – St. Geertruid – Mheer – (even stukje terug) – Banholt – Reijmerstok – Margraten – Sibbe – Scheulder – Ingber – Margraten – Maastricht – Kanne

cycling,nl | April 17, 2006 | 13:30 | Comments Off on 54 / 2.14 Wielrennen kijken |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena