Amstel Gold Race

Dit jaar zou ik dan eindelijk de toerversie van de Amstel Gold Race rijden. De 150 kilometer. Immers, dit jaar woon ik in de buurt, en zo’n opportunity laat je niet aan je voorbij gaan. Maar ik was te laat met inschrijven. Stom, stom.

Nu ben ik blij. Met deze verkoudheid (en een weekje minder dan matige gezondheid) is 150 kilometer Limburgse ‘kuthellingen’ — pardon, kuitenbijters — gekkenwerk, een open sollicitatie voor nog een weekje bankhangen, filmkijken, vroeg naar bed, thee met honig en werken op halve kracht.

Plan is nu om morgen een klein rondje te rijden en dan zondag op de racefiets door Zuid-Limburg ‘karren’, bij de start kijken, t peleton in de eerste lussen een (paar) keer oppikken en dan — een beetje afhankelijk van t weer en hoe ik me voel — naar huis voor de rechtstreekse uitzending, of t peleton ook nog in de finale live zien’.

Supporteren doe ik natuurlijk voor Philip Deignan (de enige Ier, tenzij Scanlon toch ook rijdt). En voor Nodera.

http://www.amstelgoldrace.nl

cycling,nl | April 14, 2006 | 15:28 | Comments (3) |

3 Comments

 1. En toch vind ik dat jullie i.v.m. de Amstel nu ook weer niet zo nederig moeten zijn… Dat het maar ‘kuthellingen’ zouden zijn… Misschien waar maar zelden heb ik aan het eind van de lijn op de Cauberg een pannenkoek naar boven zien klauteren. Overigens legt ene Mart Smeets bij ons op Teletekst alweer nodig zijn vinger op een paar van onze weke wielerplekjes… Al vraag ik mij wel steeds meer af wat die Smeets nog met wielrennen heeft…

  Links Vrt-teletekst:
  http://tt.vrt.be/tt_een.php?p=429&g=on&s=0&r=0

  http://tt.vrt.be/tt_een.php?p=430&g=0&s=0&r=0

  Ps. Als je’t mij vraagt: de WordPress-versie doet hier dezelfde mooie dingen als altijd! Ik ben een supporter!

  comment by Paul R. | 15 April 2006 | 5:42 |
 2. Met ‘kuthellingen’ wilde ik eigenlijk uitdrukken hoe lastig ze zijn. Ik ben nooit ‘lekker’ bovengekomen op de Eyserbosweg, de Cauberg of de Brakkenberg, vind ze moeilijker te verteren dan de langere Ardennenklims. En tja, Smeets — ik ken nauwelijks een Nederlandse wielerliefhebber die nog op Nederland 2 en Smeets afstemt. We luisteren allemaal (?) naar Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke.

  comment by Arie Altena | 15 April 2006 | 21:07 |
 3. De “Vrt-teletekst-linkjes” die ik opgaf kloppen ondertussen niet meer. Een uittreksel van de aangehaalde woorden van Smeets heb ik zelf bewaard in mijn eigen post “5.224.399.512 keer”.

  (http://www.paulrigolle.be/arcadim/2006/04/5224399512-keer.html)

  Met forse wielergroet!

  comment by Paul Rigolle | 16 April 2006 | 5:50 |

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena