50/2.15

9.40 – 12.00 Koud en zonnig. Erg koud zelfs, maar ditmaal heb ik wel mn handschoenen aan, en dankzij t zonnetje en fluitende vogels doet het lenteachtig aan. Opnieuw fietsen voor ik aan het werk ga — de vooruitzichten voor later vertellen me dat ik mezelf voor mn kop zal slaan als ik niet nu mn kans ga. (Inderdaad: inmiddels regent het). Werken kan ook van midi a minuit. Plan: wat klimmetjes vanuit het dal van de Jeker/Geer testen. Heb als referentie de routebeschrijving van steile-klimmen-kenner Ron Houtepen bij me.

http://www.personeel.unimaas.nl/R.Houtepen/klimroutes.htm.

Tienderberg sla ik over. Doe wel de leuke klim naar Zichen en de Rue de Montagne in Roclenge (die had ik al gevonden), vervolgens rechtsaf net voor de snelweg, een lange klim (niet op de kaart), die me niet terugleidt naar Roclenge maar uiteindelijk richting Millen stuurt (hmm, da’s verder dan ik wilde). Dan via knooppunt 407, de erg fijne klim vanuit Boirs/Roclenge (?) naar Houtain St. Simeon — betonplaatpaadjes die je beter vermijdt als het geregend heeft, zoveel stront en modder ligt er; dan over Froidmont (prachtig uitzicht), langs de groeve van de Halembaye naar Haccourt. De Halembaye op.

Je hebt mooie klims en je hebt kutklims. De zuidkant van de Halembaye is een kutklim. Ik weet nu hoe je ‘m overwint: klein schakelen (30×21), naar je stuur blijven kijken (niet naar boven), ‘lekker’ blijven draaien — en voordat je t weet is ie al voorbij.

Net voorbij de top zie ik drie Japanners van de Skil-Shimano ploeg naar boven rijden. dat wil zeggen, 2 van Skil, en eentje die gezien het feit dat hij in he Shimano-kloffie van vorig jaar rijdt, geen contract heeft. Het zijn Nodera — te herkennen aan zn trui van Japans kampioen — en ik vermoed, gezien zn baardje, Yukihiro Doi (maar rijdt die niet vandaag Gent-Wevelgem?) Ik steek mn duim omhoog. Ik heb besloten voor ze te supporteren: eerder dit jaar zag ik ze ook al, bij -5, richting Smeermaas rijden.

Kanne – Eben-Emael – Moulin du Broukay – Wonck – klim / Zichen – Val-Meer – Bassenge – Roclenge – klim / Rue de Montagne – Roclenge – klim / RA voor snelweg – Sluizen – Glons – Boirs – klim / Houtain St. Simeon – Froidmont – Haccourt – klim / Halembaye – Eben-Emael – Kanne

cycling,nl | April 5, 2006 | 15:22 | comments (1) |

1 Comment

  1. “Je hebt mooie klims en je hebt kutklims. De zuidkant van de Halembaye is een kutklim. Ik weet nu hoe je ‘m overwint: klein schakelen (30×21), naar je stuur blijven kijken (niet naar boven), ‘lekker’ blijven draaien — en voordat je t weet is ie al voorbij.”

    Fraaie omschrijving van deze helling! Wij moeten deze helling nog beschrijven op onze site (http://limburgseheuvels.blogspot.com). Helaas heb ik de Halembaye tot nu toe slechts 1x gereden. Ik zal er in ieder geval nog een keer tegenop moeten fietsen voordat ook ik in staat ben om een net zo’n beeldende beschrijving te geven als die van jou. Of ben jij te verleiden voor de rol van gastredacteur voor deze helling?

    Groet,

    Jacco.

    comment by Jacco | 14 November 2007 | 22:35 |

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena