Ierland in de Hel van Mergelland

Zaterdag wordt hier de Hel van Mergelland verreden — een semi-klassieker: http://www.helvanhetmergelland.nl/. Het peleton trekt eerst door de Voerstreek, maakt dan rondjes door het Limburgse mergelland, om te finishen in Eijsden. Op de deelnemerslijst prijkt ook de Iers-Vlaamse ploeg van Sean Kelly — die ploeg is opgezet om Ierse talenten te laten proeven aan het continentale wielrennen. De Ieren doen het weer goed de laatste jaren: Philip Deignan, Mark Scanlon (beide Ag2R), Dave McCann (kopman van de Giant-ploeg), McLouglin, Ciaran Power, Nicholas Roche. ’tis dat F. dit weekend hier is, anders zou ik, gekleed in t tricot van de Ierse nationale ploeg, gaan supporteren. Zelf een mooi rondje op de fiets doen, het peleton voorbij zien komen bij Val Dieu en misschien ergens in Limburg, dan de finish opzoeken. Ik hoop dat de Ieren zich kunnen tonen.

cycling,nl | March 31, 2006 | 10:54 | Comments Off on Ierland in de Hel van Mergelland |

0 Comments

RSS for comments on this post.

sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | Arie Altena